sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006

 

Keittiö-Excel


Keittiötä on mahdoton tilata ilman keittiö-Exceliä. Ja mitäpä ei voisi Excelillä värkätä. Saman asian ajaisivat keittiöliikkeiden suunnitelmat, mutta kuka jaksaa jauhaa samat jutut heloista ja tasoista? Ikealla on myös tarjolla suunnitteluohjelma, jonka voi ilmaiseksi ladata netistä. Excel on kuitenkin ehdoton.

Tavallisesti keittiösunnittelijat tunkevat heti kättelyssä kotiisi, mittailevat seinät ja piirtävät mallikeittiönsä. Sunnitelmia heiltä on kuitenkin vaikea saada mukaan ennen tilausvahvistust. Vain Nixi-keittiöt ovat toistaiseksi antaneet suunnitelman mukaamme. Kiitos heille siitä! Selväähän on, että tarjoukset kannattaa keittiön kokoiseen investointiin kysyä useammasta paikasta. Puhumattakaan erilaisista toteutusmahdollisuuksista, jotka eivät selviä kuin useampaa suunnittelijaa jututtamalla ja eri keittiömerkkien esitteitä selaamalla.
Parasta on suunnitellla keittiö sen jälkeen itse. Peruspalathan ovat leveydeltään 300, 450, 500 ja 600 mm. Niitä on helppo pyöritellä itsekin.

Ikean Kitchen Planner on myös hyvä. Millimetripaperille keittiö on helposti piirrettävissä, mutta Exceliin voi muutokset tuoda nopeammin kuin kumi & lyijykynä -menetelmällä. Ohjelmaan voi vielä luetella vaihtoehdot altaiksi, kirjata ovivalinnan ja muut speksit. Valmiin pohjan kanssa on helppo pyytää tarjoukset eri keittiömerkeiltä. Kun mitat on millimetrin tarkkuudella, ei keittiösuunnitelijoita tarvita kotikäynnille vielä tarjousvaiheessa. Excel-suunnitelmat meilitse keittiövalmistajille tarjouspyynnön muodossa. Kiitti! Autocadit voikin pian heittää roskakoppaan!

Comments: Lähetä kommentti<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?