tiistaina, toukokuuta 23, 2006

 

"Sen piti olla helppo homma"

Ostin kämpän alkuvuodesta 2006 - 4 kuukautta takaperin. Asunto vapautui kolme kuukautta sitten. Muutin tähän maaliskuun alusta. Remonttitarve oli selvä. Ei huutava, mutta kukapa ei haluaisi mieleisessään asunnossa asua, kun sellaisen ensimmäistä kertaa omistaa. Mitä on tapahtunut kolmessa kuukaudessa? Ei yhtään mitään! Tai siltä se ainakin vaikuttaa.

Sisäkatto on (edelleen) teon alla. Talo on valmistunut vuonna 1924. Katon maalipinta rakoili, joten sitä piti paikata. Maalipinnan takaa rapisi kuitenkin rappauksetkin alas. Niiltä osin, kun ainesta katosta irtosi, oli irroitettava kaikki miikä lähti. Aikoinaan rappaukset ovat olleet materiaalia, jota kuullaan kutsuttavan "kananpaskaksi". Katto on kuitenkin edelleen kesken. Remonttialueeksi on rajattu vain olohuone, joten asunnossa pystyy asumaan.

Kylpyhuoneen remontti oli tarkoitus käynnistää ensi tilassa. Remontti ei ole vielä päässyt käyntiin. Asia on kuitenkin vireillä. Samaan aikaan asiantuntemukseni vesieristyksistä, tarvittavista putkitöistä ym. on kasvanut erinäköisten remonttireiskojen annettua tarjouksensa kohteesta. Kylppäri 4,6 m2 + WC-tila 0,8 m2. Tekijää ei vielä päätetty ja tarjouksia otetaan vielä vastaan! Haitari on ollut SUURI: 4 - 20 tuhatta euroa! Mitä se on markoissa!?

Keittiön piti olla jo asennettuna. Keittiösuunnitelmia on kyllä tehty. On ollut puustelliä, nixiä, rusthollia ja ties mitä keittiötehdasta. Keittiön mitatkin tuntuvat elävän, joten mitään on ollut mahdoton lyödä lukkoon. Keittiön seinässä ollut kotelointi tuo purettaessa 105 mm lisätilaa. Toisaalta aika on selvittänyt sen, mitä keittiöltä haluaa. Kettiöstä tulisi olla speksit selvät melkeinpä huomenna, jos mielii keittiön kesäksi saada. Tehtaat ovat heinäkuun kiinni.

Vaatehuoneeseen on laitettu parketti - jotain on saatu siis aikaan! Muualla asunnossa parketti jo olikin. Listat on vielä laittamatta, mutta jiiri-saha on sitä varten lainattu. Huoneeseen suunniteltu Elfa-hyllyjärjestelmä on vielä tilaamatta. Vaatehuoneen lisäksi minivessan seinä on maalattu. Se oli välttämätöntä eräs arki-ilta. Tietenkin punainen väri onkin nyt väärä. Se maalataan uusiksi, kun vessassa oleva putkikotelokin saatiin vasta juuri poistettua. Maalaamisvimma iskee välillä maalari-intoilijalle hieman liian herkästi.

"Tekemisen meininkiä" hommaan tuli lisää, kun tämä Tikkurilan värikarttaekspertti muutti saman katon alle. Remontissahan ei kuitenkaan pidä hoppuilla: maltti on valttia. Tietenkin remontin piti olla valmis jo ennen yhteiseloa.

Sunnittelua on tehty yhden, jos toisenkin toimesta. Soppahan siitä syntyy kun oman mielipiteen lisäksi äidillä, isällä ja tyttöystävällä on sanottavansa. Lisäksi keittiösuunnittelijallakin on vahvat mielipiteet omiin ehdotuksiini: "Ei!".

Apuja on onneksi saatu. Hiomakone, kuumapuhallin ja pistosaha lainattiin ystäviltä jiiri-sahan lisäksi. Vanhemmat olivat saattamassa urakkaa alkuun ja lattia-asennus SamiL & JanneH toimi erinomaisesti. Arkkari Jaime on tuonut myös omaa näkemystään ratkaisuihin.

Arvioksi remontin valmistumisesta heitettiin vuosi 2008 erään katon paklaajan toimesta. Toinen remonttireiska, Klaukkalasta, totesi "sekin taitaa olla liian optimistinen aikataulu".

Epäilkää vain!

Comments: Lähetä kommentti<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?