perjantaina, heinäkuuta 28, 2006

 

Hienosäätöä ja suuria linjoja

Viikko oli kova. Raksalla valmisteltiin seinien ja lattioiden urauksia niin sähkö- kuin putkimiehillekin. Onneksi apuna oli Maksniemen maailman vahvin apupoika. Samoin alkuviikosta kaikkien töiden erikoismies Kallion ytimestä. Korvaamattomia kavereita.

Suuret linjat ovat tietenkin sähkö-, putki- ja viemärilinjoja. Näistä isoimpien eli putkilinjojen kanssa kohtasimme ongelmia jo toistamiseen. Putkimiehelle oli mestat piikattu auki, mutta kova onni koettelee tätä osaa remontissa. Lämpimän veden sulku ei toiminut kellarissa. Olisi vaadittu veden sulkemista kaikkien kolmen rapun osalta, josta tietenkään ei oltu varoitettu. Putkimies
siirtyy ens viikon tiistaille. Viemäriputket mies sentään sai mallattua kaivoineen. Toinen "turha" keikka putkarille. Saa nähä saako kulusta osan taloyhtiölle. Piikkiä lupasin olla käyttämättä perjantain jälkeen alakerran naapurille. Hieman olisi kaivon paikkaa kuulema kuitenkin vielä säädettävä :/

Sähköhommia on hoitamassa asialliset kaverit pohjanmaalta. Uusiksi meni käytännössä kaikki. Maadoituksia ei ollut ja kytkennät oli miten oli. Pistorasioita tuodaan nyt vähän joka puolelle. Alkuun miehet meinas asentaa rasiat "lista-asennuksena", mutta apupojan protestoidessa haettiin 73 mm:nen reikäsaha teräksi iskuporakoneeseen. Sillä sitten porailtiin pistorasian paikkoja kiviseiniin. Puuainekseen kavereilla kyllä oli kyseinen terä. Jos rälläkän terät tylsyivät sähköjen urauksia tehdessä niin hajosi lopulta iskuporakonekin. Välineet ei kestä!

Kaikkien erikoismiesten ruuhkaviikolla naapurirakkaus oli todella koetuksella. Naapurin Lassellakin alkoi sappi kiehua, kun työmiehet käynnisti RK:n massiivisen piikin puol kasilta aamulla. Flexiibeli kaveri muutoin, mutta olisi uinunut mieluusti 20 lisäminsaa. Vuorokauden konevuokrassa käytetään konetta tietenkin vuorokauden ympäri! Kävipä edellisenä iltanakin eräs neuroottisen oloinen nainen päivittelemässä jo kuultuun tyyliin "tätä on jatkunut jo kolme kuukautta... hermo menee". Hänkin puhui kaupunginjärjestyssäännöstä: remontoida saa välillä klo 8 - 18. Ja vasta toinen vuorokausi, kun piikki vuokralla. Toki urakoitsijalla se myös oli päivän käytössä aiemmin.

Jotta viikko olisi täydellinen, kävi talonmieskin välissä mainitsemassa isännöitsijän saamasta valituksesta. Jollain oli tuntunut ruoka pölyiseltä (!). Kannattaa varmaan irrottaa liesituuletin painovoimaisesta ilmanvaihdosta - sillä siihen sitä ei edes saa kytkeä! Apupoika kerkesi korjaamaan talonmiehen vesiletkunkin pestessämme kivien kuljetukseen vuokrattuja muuttolaatikoita, joten selusta turvattu.

Raksamiehen sielulla on monet ulottuvuudet. Ensin hajotettiin seiniä ja lattiaa raivolla ja lopulta kuljetettiin kivijätteet jäteasemalla Power of Loven tahdissa. Kiitti ainoa peräkoukkukontaktimme Riina! Kylppärin betonilaatasta keryi aikamoinen kuorma. Kolmenkybän keikka, kun kiviaines on ei kierrrätyskelpoista. Toki me kierrätämme sitäkin: osasta kylppärin lattiaa tehdään seinää.

Kylppärikaverilla oli maalaushommia tämä viikko. Isännöitsijää informoitiin urakan etenemisestä. Mestarille jätettiin viesti tulla paikalle tarkistamaan tilanne alkuviikosta. Eipä ottanut vielä yhteyttä. Sähkömiehet lupailivat tulla maanantaina tekeen viimiset hommat. Viikonloppuna naapurit siis kärsivät lisää viimeisten kylppärin sähköurien piikkaamisesta.

Mieletön homma valmistella sähköjen kulut kiviseiniin nykykeittiöiden ja kylppäreiden sähkövaatimuksille. Ehkä olis kannattanu vuokrata oikeet vehkeet alussa tähänkin.

Kaikkensta antaneina
Isäntä & Apupoika

Comments: Lähetä kommentti<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?