perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

 

Kylpuhuone remonttiin - dead line remontille 14.8.

Vihdoin viimein kylpyhuonekin saatiin remonttiin. Sopimukset urakoitsijan kanssa tehtiin jo kesäkuun lopulla. Sovittiin, että hommaan saa kulua 6 viikkoa. Kaveri pääsee tekemään urakkaa pätkissä näin sesonkina, maalari kun on. Hyvältä mieheltä vaikuttaa.

Purkutyöt tuli hoitu sähäkästi. Toistasataa kiloa painava kylpyammekin meni nätisti alas kun omat vanhemmat sattuivat olemaan raksa-apuna. Isän kanssa kaveri kieppas ammeen autonsa perälle. Purkuroinat meni nätisti ammeessa auton sisällä.

Muovimaton ja vesieristeen välissä oli nähtävissä kosteutta. Niin viemärin kuin seinän vierustojen kohdalta, jossa matto oli ollut hieman raollaan. Tästä soitettiin isännöitsijä R:lle. Hän näki asian normaalina tämän aikaisissa asunnoissa, jossa aikansa vesieristykset. Kosteuden ja puhelun isännöitsijälle oli todistamassa myös urakoitsija Tmi B.

18.7. kylpyhuoneurakoitsija pääsi jälleen hommiin. Hän piikkasi putken mentävän väylän betonilaattaan altaan viemäriä varten. Tämän alta paljastui kuitenkin vanha vesieristys, piki (bitumikerros, alkuperäinen vesieristys). Kylppäriin oli siis tehty kaksinkertainen vesieristys täysin vastoin nykystandardeja. Tästä kaveri soitti isännöitsijälle, josta ohjattiin soittamaan asiantuntija K:lle.

Löydön tehtyään remonttimies tiedusteli miten edetään, koska betonilaatta oli purettava. Tämä ei tietenkään sisältynyt urakkasopimukseen, vaan tehtäisiin lisätyönä. Alunperin sovittiin betonilaattaan piikattavan reitit putkia varten. Nyt laatta olisi kuitenkin purettava kokonaan. Vaan kenen vastuulla on kaksinkertainen vesieristys? Kuka korvaisi aiheutuneet lisäkulut? Soppa on valmis kun varsinainen isännöitsijä on lomalla eikä taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja halua ottaa mitään kantaa asiaan - epätietoisuus kasvoi kattoonsa. Useampien tivausten jälkeen selvää on kuitenkin taloyhtiön velvoite näin vanhojen vesieristysten osalta. Lisäkulujen pelossa lähdimme purkamaan laattaa talkootyönä kaveriporukassa. Remonttimies kun ei osannut arvioida kuinka monta tuntia työhön voisi upota mahdollisesti vaikeasti irtoavasta bitumista johtuen.

19.7. Soitettu isännöitsijän tuuraajalle (varsinainen kesälomalla)
- vaatii sertifikaattia vedeneristysten tekijältä
- tarkataja Kirjavainen paikalle - häneltä virallinen vastaus
Soitettu Kirjavaiselle
- nykyinen vesieristys väärin tehty (kaksinkertainen + valurautakaivo kiinni muoviputkessa)
- lupasi kirjallisen selvityksen
- kynnys korottuisi nykystandardeilla liian korkeaksi, jos nykyistä lattiaa ei piikattaisi (12 cm + kynnys)
- kehoitti välittämään putkimiehelle terveiset: tehkää säännösten mukaan

21.7. Putkifirma käymässä
- Suunnitelma ja 2h veloitus + auton lähtömaksu
- ei kuulema voinut tehdäkään mitään ilman vesikatkoa, mistä olisi toki voinut kysäistä etukäteen...
Talonmiehen visiitti
- näytti vesisulut, ei tietoa miten huoneiston kylppärissä putket menevät betonilaatan alla
Isännöitsijän tuuraaja
- tiedotettu tilanteesta - kehotti "varovaisuuteen" piikkauksessa...
- kehotti varmistamaan vakuutuksien korvaavuudet remontoidessa
- lupasi tsekata löytyykö putkireiteistä kuvia isännöitsijän toimistolta- ymmärtää, että nykyiset vesieristykset taloyhtiön vastuulla
IF -kotivauuktus
- varmistettu vakuutuksen laajuus: korvaa, jos vahingossa porataan putkeen
Rakentajan Konevuokraamo
- Piikki, imuri, timanttilaikka n. 100e. Kuulosuojaimet + sorkkarauta otettava myös. Haettavissa ma klo 12.

Lopulta laatta irtosi helpohkosti kuten bitumikin. Kulut vuokrakoneiden ym. osalta korvasi taloyhtiö. Ja olisi korvannut myös remonttimiehen työn osalta. Omalle työlle korvausta ei kuitenkaan makseta.

Comments: Lähetä kommentti<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?