maanantaina, heinäkuuta 03, 2006

 

Sisäkattohommia

Asunnon sisäkaton maalipinta rakoili olohuoneen osalta. Maalipintaa rapsuttaessa lähti maalin alta rappauskin irti reippaanlaisesti. Aikoinaan käytetyt laastit ovat olleet melko kevyehköä tavaraa. Rappaus tulee yleensä alas laajalti hiekkana, jos on tullakseen.

Vanhoissa taloissa sisäkatto on maalattu kalkkipintaisella maalilla. Pyyhkäisemällä kattoa märällä rätillä jää rättiin valkoista. Tästä tietää, onko kyseessä kalkkimaali. Maalin alla oleva rappaus on hyvin heikkoa ja tulee hiekkana ropisten alas. Pienet railot maalipinnassa voivat tarkoittaa lähes koko sisäkaton uusimista.

Remonttireiskoilta ja rautakaupoista kysellessä katon korjaamiseen on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Jos homman tekee kunnolla, kuten remonttifirmat tekisivät, kaikki irtonainen rappaus otetaan ensin alas. Näkyviin jää kovaa betonia, valu, joka puhdistetaan harjalla hiekasta. Tämän jälkeen katto tasoitettaisiin kalkkilaastilla, jonka jälkeen päälle levitettäisiin kangasverkko pitämään vanhan kiinteän ja uudet tasoitteet paikallaan.

Valmistasoite Berplast ja leveät lastat osoittautuivat kuitenkin parhaaksi ratkaisuksi!

Comments: Lähetä kommentti<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?