perjantaina, elokuuta 04, 2006

 

Turkanen!

Putkimies uudesta firmasta ilmoittikin nyt, että putket pitäisi tehdä toisella tavalla, mitä oli suunniteltu aiemman putkarin kanssa. Seinät voi nyt tehdä, loput putket vedetään pintavetoina. Kaupungin rakennustarkastaja ei hyväksyisi edes putkivetoja lattian alla. Nämä saatettaisiin joutua repimään irti. Putket voi hyvin porata suihkuseinän alumiiniprofiilin läpi. Tämähän oli aivan mahdoton idea edelliselle putkarille. Nyt putkia ollaan vetämässä juuri niin, miten alunperin suunniteltiinkin! Piikkaukset oli toki jo tehty putkille valmiiksi lattiaan - turhaa duunia! Reklamaatiot lähtenee eteenpäin.

4.8. putkimies uudesta firmasta, pohjanmaalta sattumoisin
-Korjasi yhtiön sulun
-Vettä tuli vielä tunnin ajan, vaikka talonmies vakuutti putkilinjojen olleen tyhjennetyt
-Vaihtoi sulun keittiön lämpimään veteen
-Yhdisti vessan lavuaarin - juoksevaa vettä muualtakin kuin pöntöstä!
-WC-tilan ja kylppärin väliseen seinään laitettava putket (32mm ja kromi) reikään seinien teon ajaksi
-Paikalla klo 12-15, lähti Vantaalta klo 11.19, tuli juotuaan kahvit matkalla

4.8. Soitetttu myös Mestarille: ohut musta kerros todennäköisesti bitumia, jonka päälle voi tehdä valun ja vesieristykset, kunhan ei paksuja kohtia jäljellä. Selitin että pinta rikkonainen ja varsinainen pikikerros poistettu. Kun seinät ja lattian valu kaatoineen valmis voi hänet kutsua paikalle. Ja jos painava sana tarvitaan niin aiemminkin.

4.8. Soitettu urakoitsijalle: tulee maanantaina klo 7.00 tekeen seiniä. Kaivo mahdollisimman alas huomioiden kaato viemäriin. Lattialämmityskaapelia tai -mattoja kannatta käydä katsomassa rautakaupassa. Kaivon voi valaa. Pöly pitää imuroida ja pohjaa hieman kastella ennen betonin laittoa.

Rautakaupasta:
-Tsekkaa lattialämmitysmatot
-Kylppärin seinälaatta
-WC-pönttö (?)
-Kiillon TM, pari pussia
-Tuloilmaventtiili suodattimella
-Painovoimaiseen ilmanvaihtoon venttiili

Hommat eteni päivässä kiitettävästi. Seinätkin kummasti jo suoristuu apupojan painettua pitkää päivää. Elfa-hyllystökin lähes kasassa.

Comments:
Kuvista päätellen "apupojan" työolosuhteet eivät ole kyllä aivan standaridien mukaiset! Näinköhän tässäkin lienee kyseessä joku kaukomailta nälkäpalkalla halpatyövoimaksi paremman elämän toivossa hankittu parin tutkinnon akateeminen maisteri...
 
Lähetä kommentti<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?