maanantaina, huhtikuuta 02, 2007

 

Remontti erittäin pientä laittoa vaille valmis

Nyt on huhtikuun 2. 2007 ja remontti käynnistyi käytännössä huhti-toukokuussa 2006. Vuosi remontissa lopulta vierähti melko huomaamatta.

Viimeiset listoitukset on tehty kaarevien seinien osalta ja ovien sekä ovenkarmien hiominen, paikkaaminen ja maalaaminen suoritettu. Kaareviin seiniin ei löytynyt poppaskonstia ja listat pätkittiin sopiviksi. Ruuvit taivuttaa listoja siltä osin, kun niiden proput seiniin upposivat. Vanha seinätäyte pakkasi hajoamaan osittain proppujen alta. Kyseiset listat tarvinnevat vielä hieman täytettä muutamiin koloihin, jotka "pistävät silmään aika pahasti".

Ovien karmien ja itse ovien tekeminen olikin melkomoinen homma. Tietenkin vanhaa maalipintaa piti hioa hieman ennen uutta maalia. Joiltakin osin hiomista oli enemmältikin. Karmien ja ovien kolot paikattiin puukitillä ja hiottiin ja paikattiin ja hiottiin uudemman kerran. Muutaman oven hiomisen jälkeen vauhti kiihtyi eikä pienistä epätasaisuuksista välitetty. Pääasia oli saada rempan viimeinenkin vaihe vihdoin tehdyksi. Hiomisessa oli yllättävän iso homma ja pöly levisi tietty ympäri huushollia. Yhdeksän oven ja karmien hiomisen jälkeen ei energiaa hiomapölyn puhdistamiseen oikein riittänyt. Toki eräskin remonttiapulainen oli kehoittanut hoitamaan oviprojektin "vielä kun pahvisuojat on lattioilla".

Remontin kuvitteli olleen jo käytnnössä valmiin kolme kuukautta sitten, mutta nämä "pikku viimeistelyt" olivat työläämpiä kuin uskoikaan. Nyt voi vihdoin sanoa remontin olevan "oikeasti" valmis. Tai siis lähes ;)

Comments: Lähetä kommentti<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?